yumurta-maskesi-nasil-yapilir-etkili-yumurta-maskesi-tarifleri
  1. İçerikler
  2. Güzellik & Bakım
  3. Yumurta Maskesi Nasıl Yapılır? Etkili Yumurta Maskesi Tarifleri

Yumurta Maskesi Nasıl Yapılır? Etkili Yumurta Maskesi Tarifleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her kadının hayalidir pürüzsüz, sağlıklı ve porselen gibi cilde sahip olmak. Bunun için çeşitli bakım rutinleri oluşturur farklı cilt bakım ürünleri deneriz. Bazen bu amaç uğruna oldukça fazla paralar harcasak da çoğu zaman çok uzun yıllardır kadınlar tarafından kullanılan bitkisel çözümlerde bize yardımcı olabilir. Bunlardan birisi de yumurta sarısı maskesidir. Bilinen doğal ve bitkisel maskeler arasında ise en popüler olan her ne kadar yumurta akı maskesi olsa da yumurta sarısı maskesinin de cilt için birçok faydası bulunmaktadır.

İlişkili İçerik
thumbnail
Ozon Sütü Nedir? Faydaları Nelerdir?
Haberi görüntüle

Söz konusu bitkisel ve doğal çözümler olunca akıllara ilk olarak maskeler gelir. Maskeler yarattıkları etki ile kadınların cilt bakım ürünlerinin vazgeçilmezleri arasındadır. Birçok vitamin ve protein açısından oldukça zengin bir besin olan yumurta sarısını içerisinde ekleyeceğiniz cilt için diğer faydalı içerikler ile mükemmel bir maske hazırlayabilirsiniz.

Bu yazımızda yumurta maskesi nedir, faydaları nelerdir, nasıl uygulanmalıdır sorularının yanı sıra etkili yumurta maskesi tarifleri hakkında kısa bilgiler vermeye çalışacağız.

Yumurta Maskesi Nedir?

yumurta-maskesi-nasil-yapilir-etkili-yumurta-maskesi-tarifleri-1

Yumurtanın besleyici sağlıklı bir besin olduğu artık herkes tarafından bilinen bir gerçek. Aynı zamanda cilt için sağladığı faydalar ise eski Mısır ve Çin kaynaklarında bile geçiyor. Yüzyıllardır nesilden nesile aktarılan yumurta maske tarifleri ise günümüzde hala kadınlar tarafından en sık tercih edilen ve kullanılan maske tarifleri arasında yer alıyor.

Yumurta maskesi üç şekilde de kullanılabiliyor; yumurta sarısı maskesi, yumurta akı maskesi ya da ayırmadan direkt olarak yumurta maskesi.

Beyazında ayrı sarısında ayrı vitaminler ve mineraller barındıran yumurtadan maske yaparken cilt tipinize ya da cilt probleminize göre farklı kısmını kullanabilirsiniz. Ayrıca içerisine ekleyeceğiniz farklı ürünler ya da serumlarla çok daha etkili yumurta maskeleri hazırlayabilirsiniz.

Yumurta Maskesinin Faydaları Nelerdir?

Her cilt tipine uygunluğu ile çoğu kadının kurtarıcısı haline gelen ve evde kolaylıkla hazırlanabilen yumurta sarısı maskesinin bilinen birçok faydası bulunuyor. Bu maskenin cildime ne gibi faydaları olabilir diye düşünüyorsanız işte o faydalardan bazıları aşağıdaki gibidir:

  • Dış etkenlere maruz kalan cildinizde biriken toz, kir ya da makyaj artıkları gibi gözeneklerini kapatan bütün kalıntılardan cildinizi derinlemesine temizler.
  • Gözeneklerinizi temizlerken bir yandan da sıkılaşmasına yardımcı olarak akne, sivilce gibi cilt problemlerini önlemenize yardımcı olur
  • Zengin vitaminli ve proteinli içeriği sayesinde cildinizi besler, nemlendirir ve pürüzsüzleşmesini sağlar.
  • Cilt bakımı rutini haline getirildiğinde yumurta sarısı maskesinin güneş lekelerini yok etmeyi başardığı da bilinen faydaları arasında.

Bütün bu faydalarının yanı sıra bu maske, kırışıkları azaltmada, yağlı ciltlerdeki yağı azaltırken, kuru ciltleri de nemlendirmekte oldukça etkili.

İlişkili İçerik
thumbnail
Tuzsuz Şampuanın Faydaları ve En İyi Tuzsuz Şampuan Markaları
Haberi görüntüle

Yumurta Maskesi Nasıl Uygulanmalı?

Yumurta maskesi her ne kadar oldukça basit ve pratik bir yüz maskesi olsa da uygularken bazı detaylara dikkat etmek gerekiyor. Yumurta maskesini uygulamadan önce dikkat etmeniz gereken ilk şey ise yumurtaya alerjiniz olup olmadığı. Eğer yumurtaya alerjiniz varsa yumurta maskesini yapmamalısınız. Yumurta maskesini uygularken dikkat etmeniz gereken bir diğer detay ise yüzünüzde bekletme süresi. İçerisine ekleyeceğiniz ürünlere göre bekletme süreleri değişebilir. Uzun süre bekletirseniz cildinizde kaşınmaya veya kızarıklığa neden olabilir.

Etkili Yumurta Maskesi Tarifleri

Yumurta maskesi uygulamaya karar verdiyseniz ama etkili bir tarif arıyorsanız sizin için hazırladığımız yumurta sarısı maskesi tariflerine göz atabilirsiniz;

Yumurta Sarısı ve Süt Maskesi

1 adet yumurta sarısına 2 yemek kaşığı sütü ekleyin ve tamamen homojen olana kadar çırpın. Yumuşak uçlu bir fırça yardımı ile yüzünüze uygulayın. Yaklaşık olarak 15 dakika kadar beklettikten sonra yüzünüzü ılık su ile temizleyin.

İlişkili İçerik
thumbnail
Avokadonun Cilde Faydaları Nelerdir? Avokadonun 4 Temel Faydası!
Haberi görüntüle

Lekeler İçin Yumurta Sarısı Maskesi

1 yemek kaşığı bal, 1 yumurta sarısı ve yarım muz ile kolaylıkla hazırlayacağınız maske ile cildinizdeki lekeleri yok edecek bir maske hazırlayabilirsiniz. Öncelikle bir kap içerisinde muzu püre kıvamına gelene kadar ezin. Sonra içerisine balı ve yumurta sarısını ekleyerek tamamen karışına kadar karıştırın. Maskeyi yüzünüze uygulayın ve 15 dakika yüzünüzde bekletin ve sonrasında ılık su ile temizleyin.

Kadın Blog ekibi olarak bu yazımızda sizler için: ‘‘Yumurta sarısı maskesi” konusu hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Sizler için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgi için bizim iletişim kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kadın Blog bültenine kayıt olarak en yeni içeriklerden ilk sen haberdar olabilirsin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kadın Blog ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!