featured
  1. İçerikler
  2. Fitness
  3. Evde Basit Egzersizlerle Zayıflama Yolları

Evde Basit Egzersizlerle Zayıflama Yolları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zayıflamak, kilo vermek, güzel bir görünüme, orantılı bir vücuda sahip olmak… Bütün bunlar kadınları da erkeklerin de hayatlarında en çok istediği şeylerin başında geliyor. Çünkü; bayanlar özellikle kalça ve göbek bölgesinin zayıflamasını, erkekler de yağların gitmesini ve göbeğin zayıflamasını isterler. Peki, bunun için illa ki çok para harcayıp, spor salonlarına gitmek mi gerekiyor yoksa evde yapılan egzersizlerle de zayıflamak mümkün mü? Ne yiyip ne içmek, nasıl beslenmek gerekir? İşte size Evde Basit Egzersizlerle Zayıflama Yolları

Karın Bölgesi için Zayıflama Egzersizi

Çoğu zaman kadınların fakat bazı durumlarda erkeklerin de en çok şikâyetçi olduğu konuların başında karın bölgesi yani göbek geliyor. Peki, karın bölgesini eritmek için hangi egzersizler yapılmalı?

Karın bölgesinde ki yağların yakılması konusunda en temel ve etkili egzersiz düz mekiktir. Düz mekik hareketine belirli bir sayı ile başlayıp, ilerleyen zamanlarda bu sıklığı arttırmak mümkün. Düz mekik egzersizi ile 6 ayda istenilen karın kasları ve göbeğe ulaşmak mümkün. İlk başta 15’er defa ve 3 set olarak başlayabilir, daha sonrasında bu sayıları arttırabilirsiniz.

Yanlar-Simit Bölgesi için Zayıflama Egzersizi

Karın bölgesinden sonra en çok şikâyet edilen yerlerden bir diğeri de basenler yani simit diye adlandırılan bölüm. Elinize birer dumble ya da su şişesi alıp, yine 15’er tane ve 3 set olarak bu hareketi yapılabilir. Bu hareketi yaparken; bacakların omuz hizasında olmasına dikkat edin.

Kollar için Zayıflama Egzersizi

Özellikle ileri ki yaşlarda kadınların en çok şikâyetçi oldukları bölge kollardır. Çünkü zamanla bu bölge aşağıya doğru sarkmaya başlar. Kol kaslarını geliştirecek egzersiz ise şu şekilde; Bu harekette dirsekler doksan derecelik bir açıyla yere dayanır. Baş ve omurga aynı hizada olacak şekilde şınav çeker gibi yere eğilip kalkın. Bu hareketi de tıpkı diğerleri gibi 15 kez ve 3 set olarak yapabilirsiniz.

Kalça Bölgesi için Zayıflama Egzersizi

Kadınların birçoğu; kilo problemi olmadığı halde kalçalarının büyüklüğünden ya da genişliğinden şikâyet ederler. Aynı anda karın, basen ve kalça bölgesini çalıştırarak, birden fazla bölgede istenilen sonuç elde etmek mümkün.

Sağ bacağınızı doksan derecelik açı ile açın daha sonra ellerinizi dirsekleriniz dümdüz olacak şekilde yükselin ve aynı anda sol bacağı, poponuzu sıkarak yukarıya doğru kaldırın. Bu hareket sırasında bacağınızı kaldırabildiğiniz kadar yukarıya kaldırın. 3’er set olarak tekrarlayabilirsiniz.

Evde Başlangıç Seviyesi Basit Egzersizlerle Zayıflama Videosu

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kadın Blog bültenine kayıt olarak en yeni içeriklerden ilk sen haberdar olabilirsin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kadın Blog ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!