dunya-gunu-icin-ipuclari
  1. İçerikler
  2. Genel
  3. Dünya Günü İçin İpuçları

Dünya Günü İçin İpuçları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya Günü Nedir? Ne Zaman Kutlanır?

Dünya Günü’nün nasıl başladığını hiç merak ettiniz mi? İlk Dünya Günü, San Francisco aktivisti John McConnell ve Wisconsin Senatörü Gaylord Nelson’ın Amerikalılardan ayrı bir taban gösterisine katılmalarını istediği 22 Nisan 1970’te yapıldı. Toksik içme suyu, hava kirliliği ve pestisitlerin etkileri ile ilgili tehlikeli ciddi sorunlarla uğraşan 20 milyon Amerikalı — nüfusun% 10’u — dışarıda ortaya çıktı ve birlikte protesto etti.

Başkan Richard Nixon, Temiz Hava Yasası, Temiz Su Yasası ve Nesli Tehlike Altındaki Türler Yasası gibi başarılı yasaları takip eden Çevre Koruma Ajansı’nın oluşturulmasında ülkeyi yönetti.

McConnell başlangıçta bahar ekinoksu ( 20 Mart 1970 ), ancak Nelson 22 Nisan’ı seçti ve bu da resmi kutlama tarihi oldu. ( Bahar ekinoksunun tarihinin zaman içinde değiştiği göz önüne alındığında, sadece bir takvim tarihi yerine astronomik olayla gitmek daha karmaşık hale gelmiş olabilir. )

Bugün, Dünya Günü sadece çevre sorunlarının farkındalığını artırmak değil, aynı zamanda birçok toplumun çöpleri, bitki ağaçlarını temizlemek için bir araya gelmesi için popüler bir zaman haline geliyor, ya da sadece doğanın güzelliği üzerine düşünün. Sayfanın aşağısında, yerel ortamınızı iyileştirmek için yapabileceğiniz etkinliklerin ve projelerin bir listesini sunduk!

Dünya Günü 22 nisan tarihinde kutlanmaktadır.

1
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kadın Blog bültenine kayıt olarak en yeni içeriklerden ilk sen haberdar olabilirsin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kadın Blog ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!