orkidenin-cicekleri-dokulunce-ne-yapilir
  1. İçerikler
  2. Genel
  3. Orkidenin Çiçekleri Dökülünce Ne Yapılır?

Orkidenin Çiçekleri Dökülünce Ne Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de fazlasıyla ilgi gören ve yapılan işlerden birisi olan bitki yetiştirmek yanında birçok sorumluluğu getirir. Orkidenin çiçekleri dökülünce ne yapılır? sorusuna cevap arıyorsanız doğru yerdesiniz.

Orkide, sarı bir merkeze sahip küçük yuvarlak bir çiçek türüdür. Türkiye’nin Altınkum bölgesinin yüksek dağlarındaki çalılıklarda bolca yetişen, son derece güzel bir görünüş ve hoş bir kokuya sahip olan Orkideler araştırmalara göre yetiştirilmek üzere fazlasıyla tercih edilen çiçeklerden biridir. Diğer bitkilere göre daha fazla ilgiye ihtiyacı olan Orkideleri yetiştirmek fazlasıyla zordur.

Bitki yetiştirmek üzere fazlasıyla zamanını ayıran insanların geri dönüşlerine bakılırsa Orkideleri yetiştirmenin çoğu insan için fazlasıyla heyecan verici olduğu söyleniyor. Bitki yetiştiren çoğu kişi bütün çiçeklerin güzel olduğunu ama orkide çiçeklerinin özellikle güzel olduğunu söylüyor. Nedeni bilinmiyor olsa da tahmin etmek pek zor değil. Böceklerin de fazlasıyla dikkatini çeken orkide çiçeklerinin dikkatinizi çekmesi için yanından geçmeniz yeterli olacaktır.

Orkidelerin diğer çiçeklerin sahip olmadığı bir avantajı vardır. Genetik olarak belirli türdeki böceklere fazlasıyla çekici geldiği bilinen orkideler diğer çiçeklere göre daha fazla polen verir, bu da orkidelerin daha hızlı büyüdüğü ve daha hızlı tohum ürettiği anlamına gelmektedir.

Bu güzel özelliklere sahip olmasının yanı sıra orkidelerin yetiştirilmesi ve bakılması ciddi sorumluluklara ve zorluklara sahiptir. Bu zorluklardan biri de orkidenin çiçeklerinin dökülmesidir. Orkide çiçekleri dökülünce yapılması gereken asla dalın tamamen kuruması beklenmeden hızlı bir şekilde budamaktır. Üç boğum sayıp üçüncü boğumdan bir parmak yukarısı kesilir. Üç boğum yukarısı kesildikten sonra kesilen dal mutlaka kapanmalıdır ki kuruma işlemi devamlılık gösterip orkidenin sahip olduğu çiçeklerine zarar vermeye devam etmesin. Bu gibi ince noktalara dikkat edilmesi ve orkide çiçeğinize düzenli bir şekilde ilgi gösterirseniz uzun süreler boyunca size dostluk yapabilirler.

Orkidelerin Yapısı Nasıldır?

Fazlasıyla sorulan Orkidelerin Yapısı Nasıldır? sorusuna da ayrı bir başlık açmak gerekir. Orkideler mükemmel adaptasyon yeteneğine sahiptir. Sahip oldukları bu adaptasyon özelliğiyle suyla, ısıyla ve kurulukla başa çıkabilirler. Ancak böyle özelliklere sahip olmalarının yanı sıra insan etkili faaliyetlere karşı bağışıklılığa sahip değiller.

Orkideler aynı zamanda canlıların adaptasyon özelliklerinin ne kadar gelişmiş olduğu hakkında da bilgi verir. Nemli tropik koşullarda dahi iyi büyümesini sağlayan bir gene sahip olan orkideler, sıcak ve kuru yerlerde yaşayan diğer bazı bitki gruplarında bulunur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kadın Blog bültenine kayıt olarak en yeni içeriklerden ilk sen haberdar olabilirsin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kadın Blog ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!