kolonya-uyuza-iyi-gelir-mi-uyuz-hastaligi-nasil-gecer
  1. İçerikler
  2. Sağlık
  3. Kolonya Uyuza İyi Gelir Mi? Uyuz Hastalığı Nasıl Geçer?

Kolonya Uyuza İyi Gelir Mi? Uyuz Hastalığı Nasıl Geçer?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kolonya uyuza iyi gelir mi sorusu uyuz hastalığı teşhisi koyulan hastalar tarafından arama motorlarında yüksek sayıda aratılıyor. Sizler için yazımızda uyuz hastalığı nedir, uyuz belirtileri nelerdir, uyuz tedavisi nasıl yapılır ve kolonya uyuza iyi gelir mi sorularına yanıt vereceğiz. Yazımızı referans alarak hiç bir tıbbi uygulamada bulunmayın. Oluşacak sorunlar sonucunda hemen doktorunuza müracaat ediniz.

Uyuz Hastalığı Nedir?

Uyuz hastalığı, dünya genelinde yaygın olarak rastlanan bulaşıcı bir deri hastalığıdır. Mikroskobik boyuttaki uyuz böcekleri vücut derisini istila ederek kaşıntıya yol açmaktadır. Dişi uyuz böcekleri deriye yumurtalarını bırakır bu yumurtalar deride kaşıntı yapmaktadır.

Uyuz Belirtileri Nelerdir?

kolonya-uyuza-iyi-gelir-mi

Uyuz belirtileri en belirgin olarak ciltte kaşıntı olarak gözlemlenmektedir. Bu belirtinin en büyük nedeni dişi uyuz böceklerinin cilde bırakmış olduğu yumurtalardır. Uyuz belirtilerinden bir diğeri ise bölgesel olarak cilt yüzeyinde kızarıklık olmasıdır. Bu bölgelerde kaşıntı sonucu vücutta dökülmeler gözlemlenebilmektedir.

Uyuz belirtileri, böceklerin istilası sonrası 2-6 hafta aralığında görülmektedir.

Uyuz Tedavisi Nasıl Yapılır?

Uyuz tedavisi için doktorunuzun size yazdığı losyon ve merhemleri kullanmanız önerilir. İlacınızı kızarıklık olan bölgeler bazen günde 1 bazen 3 günde bir sürerek uygulama yapabilirsiniz. Eczane tarafından sizlere iletilen yönergeleri kullanmanız sağlığınız için en iyisidir. Bu uygulamalardan sonra kaşıntı hemen geçmeyebilir merak etmeyip üzerinden 1-2 hafta zaman geçmesini beklemelisiniz.

Kolonya Uyuza İyi Gelir Mi?

Kolonya’nın uyuzun kaşıntısını sakinleştirmede etkilidir. Kolonya uyuza iyi gelir mi sorusunun cevabı tam olarak budur. Kolonya hammaddesi olan alkol kaşınan bölgeyi uyuşturarak kaşıntıyı bir süreliğine durdurur. Lakin kolonya uyuza iyi gelse de kesin bir çözüm olmadığı için uyuz hastalığı durumunda doktorunuza başvurunuz.

4
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kadın Blog bültenine kayıt olarak en yeni içeriklerden ilk sen haberdar olabilirsin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kadın Blog ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!