tuzsuz-sampuanin-faydalari-ve-en-iyi-tuzsuz-sampuan-markalari
  1. İçerikler
  2. Güzellik & Bakım
  3. Tuzsuz Şampuanın Faydaları ve En İyi Tuzsuz Şampuan Markaları

Tuzsuz Şampuanın Faydaları ve En İyi Tuzsuz Şampuan Markaları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tuzsuz şampuan faydaları yazımız sizlerle. Saç bakım rutinlerinin en önemli ürünü saçlarımızı temizlememize yarayan aynı zaman besleyen ve güçlendiren şampuanlardır. Artık günümüzde her saç tipi veya problemi için özel olarak üretilmiş şampuan çeşitlerine ulaşmak mümkün. Son zamanlarda ise şampuanların içeriğinde yer alan bazı kimyasalların saçlara aslında zarar verildiği konusu artık herkes tarafından biliniyor. Bu yüzden çoğu insan artık parfümsüz ve paranben içermeyen şampuanları tercih ediyor. Peki en iyi tuzsuz şampuan markaları hangileridir?

Doğal içeriği ile dikkat çeken gittikçe popüler hale gelen şampuanlardan biri de tuzsuz şampuanlar. Şampuan alırken parfüm ve parabene dikkat ederiz ama içeriğinde tuz olması genellikle dikkatimiz çekmez. Oysaki şampuan içeriğinde bulunan tuz saçların sertleşmesine ve kurumasına neden olabilir.

Yazımızda son zamanların oldukça popüler şampuanlarından olan tuzsuz şampuanlar hakkında kısa bilgiler vereceğiz.

Tuzsuz Şampuan Nedir?

Son zamanlarda organik şampuanlara olan ilginin artmasıyla birlikte doğal içerikli şampuanlarda çeşitlilik daha da artmış durumda. Bunlardan biri de tuzsuz şampuan. Tuzsuz şampuanları tanımlamak gerekirse, içerisinde hiçbir kimyasal bulunmayan tamamen organik şampuanlar olarak tanımlayabiliriz. Şampuan içeriğinde bulunan Sodyum Lauryl Sülfat (SLS) ve Sodyum Laureth Sülfat (SLES) maddeleri yani tuzlar köpürmeyi sağlamak için kullanılan kimyasallardır. Köpürme hissi ile temizlik hissi yaratılması için şampuan üreticileri tarafından kullanılmaktadır. Fakat bu tuzlar saç derisine temas ettiğinde saç derisinin doğal yapısını bozabilecek zararlar verebilmektedir. Hatta bazı araştırmalarda kanserojen madde olarak geçmektedir. Tuzsuz şampuanlar sağlıklı saçlara sağlıklı bir şekilde ulaşmak isteyenlerin rahatlıkla kullanabileceği şampuanlardır.

İlişkili İçerik
thumbnail
Brezilya Fönü Nedir ve Brezilya Fönü Nasıl Yapılır?
Haberi görüntüle

Tuzsuz Şampuanın Faydaları Nelerdir?

Kimyasal içeriklere sahip şampuanlarla kıyasla çok daha sağlıklı olan tuzsuz şampuanın bilinen birçok faydası bulunmaktadır. İşte o faydalardan bazıları;

  • Tuzsuz şampuanlar, içerisinde tuz bulunan şampuanların saç derisinde neden olduğu tahrişi azaltır. Normal şampuan kullandığınızda saç derinizde kaşınma ya da yanma hissediyorsanız mutlaka tuzsuz şampuan kullanmaya başlamalısınız.
  • Saçlarınızı düzenli olarak boyatırsanız tuzsuz şampuanlar tam size göre. Normal şampuanların içerisinde bulunan kimyasallar saç boyasının akmasına ve hızlı bir şekilde akmasına neden olurlar. Tuzsuz şampuan ise böyle bir etkiye sahip değildir. Böylece saçlarınızı boyadıktan sonra daha uzun süreli parlaklığını koruyarak kullanabilirsiniz.
  • Normal şampuanların içinde bulunan kimyasallar zamanla saç derisinin yağ dengesini bozulmasına neden olurlar. Bu da zamanla saç derisinde kurumaya ve buna bağlı olarak kepek oluşumuna, saçların matlaşmasına ve güçsüzleşmesine neden olur. Tuzsuz şampuanlar kimyasal içeriğe sahip olmadıkları için saç derisi yapısını bozmazlar. Aksine saçlarınızın daha yumuşak ve parlak görünmesine yardımcı olurlar.
  • Kimyasal içermeyen tuzsuz şampuanlar nemin saçta daha uzun süre kalmasını sağlarlar. Böylece saçlarınız daha güçlü ve dayanıklı hale gelir. Tuzsuz şampuanlar bu anlamda özellikle kuru saçlar için inanılmaz faydalıdır.
  • Tuzsuz şampuanlar, sadece vücudunuzu, cildinizi değil çevreyi de kimyasallardan korumanızı sağlar. Organik bütün ürünleri kullanarak daha temiz bir dünya için katkı sağlamış olursunuz.

Tuzsuz şampuanlar saç tipiniz ne olursa olsun kullanabileceğiniz şampuanlardır. Sizde en kısa süre de tuzsuz şampuan kullanmaya başlayarak bütün bu faydalarından yararlanabilirsiniz.

En İyi Tuzsuz Şampuan Markaları

tuzsuz-sampuanin-faydalari-ve-en-iyi-tuzsuz-sampuan-markalari-1

Tuzsuz şampuan kullanmaya karar verdiğiniz ama hangisini kullanacağınızı bilmiyorsanız sizin için hazırladığımız en iyi tuzsuz şampuanlara göz atabilirsiniz;

  • Kerastase Discipline Bain Fluidealiste
  • Fitness Professional Tuzsuz Keratin Şampuan
  • Kuaf Tuzsuz Şampuan
  • Morfose Tuzsuz Şampuan
  • Ostwint Keratin Şampuan
İlişkili İçerik
thumbnail
Hamilelikte Saç Boyamak Zararlı Mı? Uzmanından Tavsiyeler!
Haberi görüntüle

Kadın Blog ekibi olarak bu yazımızda tuzsuz şampuan nedir, faydaları nelerdir ve en iyi tuzsuz şampuan markaları hakkında kısa bilgiler vermeye çalıştık. Umarız faydalı olmuştur. Daha fazla bilgi için sitemizde bulunan diğer yazılara göz atabilirsiniz!

1
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kadın Blog bültenine kayıt olarak en yeni içeriklerden ilk sen haberdar olabilirsin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kadın Blog ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!