hamilelikte-sac-boyamak-zararli-mi
  1. İçerikler
  2. Hamilelik
  3. Hamilelikte Saç Boyamak Zararlı Mı? Uzmanından Tavsiyeler!

Hamilelikte Saç Boyamak Zararlı Mı? Uzmanından Tavsiyeler!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hamilelikte saç boyama tüm anne adaylarının merak ettiği bir konu. Anne adaylarının hayatları hamilelik haberini aldıkları andan itibaren değişmeye başlıyor. Beslenme düzenleri, cilt bakım rutinleri, saç bakım rutinleri ya da spor düzenleri gibi birçok konuyu bebeğe göre düzenlemeleri gerekiyor. Sağlıklı bir bebek dünyaya getirebilmek için çoğu alışkanlıklarından uzak durmak zorunda kalıyorlar. Saçlarını düzenli olarak boyatan çoğu anne adayının hamilelik döneminde en çok merak ettiği konu ise hamilelikte saç boyama konusu. Bu konuyu araştırmaya başlayan anneler farklı görüşler ve öneriler ile karşılaşabiliyorlar.

Yazımızda hamilelikte saç boyamak zararlı mıdır, hamilelikte saç boyama tavsiyeleri nelerdir ve hamilelikte saç boyamadan önce bilmeniz gerekenleri ele alacağız.

Hamilelikte Saç Boyama Zararlı Mıdır?

Saç, her kadının en çok önemsediği ve en çok bakım yaptırdığı, ilgilendiği aksesuarlarından biridir. Hamilelik haberi ile saçlarını boyamak ya da bakım yaptırmak isteyen anne adaylarını özellikle saç boyalarında bulunan kimyasallardan dolayı bir korku sarar. Hamilelikte saç boyamak ve zararları hakkında farklı görüşler bulunsa da uzmanlar genelde bazı detaylar üzerinde ortak karar almış durumdalar.

Yeni yapılan araştırmalara göre: bebeğin anne karnında en önemli gelişim çağı olan ilk üç ay, saç boyatma için riskli olabilir. Saç boyalarının içeriğinde bulunan bazı kimyasallar bu kritik üç ayda gelişmekte olan bebek için risk oluşturabilir. Bu kimyasallar saç derisinden emilerek kana karışabilir ve bebeği besleyen kordon aracılığıyla bebeğe ulaşabilir. Uzmanlara göre anne adayları, hamilelik döneminde bebek için riskli olan ilk üç aydan sonra annenin saçını boyatabileceğini söylüyorlar.

Hamilelikte Saç Boyama Tavsiyeleri!

Hamilelik döneminde hormonlar size rahat vermeyebilir, almaya başladığınız kilolar ile kendinizi kötü hissetmeye başlayabilirsiniz. Dip boya zamanınız gelmiştir ve görüntüsü sizi rahatsız ediyordur. Tüm bunlar bir araya geldiğinde ise kendinizi daha iyi, daha güzel hissetmek için saçınızı boyatmak istiyor olabilirsiniz. Eğer hamilelikte saçlarınızı boyatmaya karar verdiyseniz şu tavsiyelere göz atmanızda fayda var;

hamilelikte-sac-boyamak-zararli-mi-1

  • Hamileliğin ilk üç ayında saç boyamanın bebeğiniz için zararlı olduğunu unutmayın. Bebeğinizin
    sağlığı için ne kadar dip boyanız gelse de biraz sabretmekte fayda var. İlk üç ayı atlattıktan sonra saçınızı boyatabilirsiniz.
  • Saçınız boyatma işlemini yaptırdığınız alanın iyi havalandırılan bir yer olduğundan emin olun. Saç boyası içeriğinde yer alan kimyasalları solumak bebek için tehlikeli olabilir.
  • Saç boyasını elinizden geldiği kadar saçınızda az tutmaya çalışın. Saç deriniz ne kadar az saç boyasına maruz kalırsa saç derisinin emdiği kimyasallarda o kadar az olacaktır.
  • Saç boyasını durulama kısmına geçtiğinizde boyayı bol su ile durulamaya dikkat edin. Saçınızda hiçbir saç boyası kalmadığından emin olun.
  • Organik saç boyası olarak satılan parabensiz, amonyaksız, parfümsüz saç boyalarını tercih etmeye çalışın. Tamamen kına içeren saç boyalarını da tercih edebilirsiniz. Daha temiz içerikli oldukları için daha az kimyasala maruz kalmış olursunuz.

Bu tavsiyelere dikkat ederek hamilelik dönemi boyunca içiniz rahat bir şekilde saçlarınızı boyatabilirsiniz.

Hamilelikte Saç Boyamadan Önce Bilmeniz Gerekenler!

Hamilelikte saç boyatmadan önce bilmeniz gereken en önemi şeylerin başında bütün doktorların ve uzmanların üstüne basa basa belirtiği gibi ilk 3 ayda saç boyatmamak. Gelişmekte olan bebeğiniz için riskleri en aza indirgemek için saçlarınız her ne kadar hamilelikte salgılanan hormonlardan dolayı daha hızlı uzasa da sabretmeniz gerekiyor. Eğer ilk 3 aydan sonra saçlarınızı boyatmaya karar verdiyseniz bu işlemi sadece dip boya ile sınırlı tutmanızda da fayda var. Balyaj, röfle ya da ombre gibi işlemler saçın rengi üzerinde ağır kimyasallar ile oynama gerektirdiği için zararlı olabilir. Son olarak elinizden geldiği kadar sağlıklı içeriklere sahip saç boyalarını tercih etmeye çalışın. Doğal ya da organik saç boyası olarak geçen içerisinde paraben ya da amonyak bulunmayan saç boyalarında da renk skalası artık oldukça geniş.

Kadın Blog ekibi olarak bu yazımızda sizler için: ‘‘Hamilelikte saç boyama” konusu hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Sizler için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgi için bizim iletişim kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kadın Blog bültenine kayıt olarak en yeni içeriklerden ilk sen haberdar olabilirsin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kadın Blog ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!