Hamilelikte az su içmek ciddi bir önem teşkil eder. Çünkü su vücudun temizlenmesini sağladığı gibi aynı zamanda bebeğin bir su kesesi içinde yaşadığını düşündüğünüzde sürekli taze suya ihtiyacı olduğu gerçeğini de bilmek gerekmektedir. Su sadece hamilelikte değil yaşamın her alanında ve her yaşta kadın erkek ve çocuk bol bol tüketmeleri gereken zorunlu bir sıvıdır.
Hamilelikte Az Su Tüketmek Zararlı Mı?
Ancak hamilelikte 2 kat daha önemli hale gelmektedir.
Hamilelikte su içmek vücudu temizler amniyo kesesi içindeki amniyo sıvısının tazelenmesini ve bebeğin rahat ve huzurlu olmasını sağlamaktadır.
Genetik olarak bebeğin sağlıklı gelişimi açısından suyun önemi çok büyüktür. Hamile kadınlar günde en az 8 bardak max 2 litre su içmek zorundalardır. Su içmediğiniz takdirde bebeğiniz susuz kalacak ve gelişimi doğru olmayacaktır.
Hamilelikte Ne Kadar Su İçmeli
Suyun hayatımızda hayati bir önemi olduğunu hiçbir zaman unutmamak gerekmektedir. Dolayısı ile hamilelikte su içimi bebeğin beyin gelişimi açısından da çok önemlidir. Bebeğe yeteri, kadar oksijen hem aldığınız havadan hem de içtiğiniz sudan gitmekte ve ulaşmaktadır.
Dolayısı ile suya hamilelik dönemi içinde 3 trimester dönemi boyunca dikkat etmeli ve günde 2 litre su içmeye özen göstermeniz gerekmektedir.
Bu konuda daha rahat olabilmek için 1,5 litre su kaplarına su hazırlayabilir ve yakınınızda bir yere bırakabilir ve su içmeyi unutmamış olabilirsiniz. Hamilelikte su tüketimine aynı zamanda doktorlar ve uzmanlarda çok önem vermektedir.
Hamilelik dönemi içinde yapılan rutin kontrolleriniz esnasında da doktorunuz bu konuda size bilgi verecek ve size beslenmeniz konusunda bilgi aktarımında bulunacaktır. Su hayati bir önem taşımakta olduğundan dolayı hamilelik dönemi içerisinde suyu hiçbir şekilde ihmal etmeden bebeğinizin sağlıklı gelişimine katkıda bulunmuş olursunuz.