featured
  1. İçerikler
  2. Güzellik
  3. Suya Dayanıklı Makyaj Rehberi

Suya Dayanıklı Makyaj Rehberi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Suya dayanıklı makyaj rehberi, özellikle yaz aylarında kadınların en çok ihtiyaç duyduğu makyaj sorunlarına çözüm getirmektedir. Yaz aylarında ya da yağmurlu günlerde sıcak, ter ve sudan makyajların akması ve bozulması söz konusu olmaktadır. Tere, sıcağa ve suya dayanıklı makyaj yapmanın püf noktaları bulunmaktadır.

Suya Dayanıklı Makyaj Nasıl Yapılmaktadır?

Bozulmayan, akmayan suya dayanıklı makyaj yapabilmenin bazı adımları vardır. Bu hazırlıkların sabırlı bir şekilde yapılması makyajın suya dayanıklı ve kalıcı olmasını sağlamaktadır. Bu adımları,

  • Cilt Temizliği
  • Makyaj Bazı Kullanımı
  • Güneş Korumalı Kapatıcı Fondöten Kullanımı
  • Transparan Pudra Kullanımı
  • Sabitleyici Sprey Kullanımı

Olarak sıralamak mümkün olmaktadır.

Cilt Temizliği

Cilt temizliği başarılı ve düzgün bir makyajın cilt temizliğidir. Makyaj öncesinde cildin makyaja hazırlanması günlük yüz temizleme ürünlerinin kullanılarak gözeneklerin temizlenmesi ile başlamaktadır. Günlük tonik ve nemlendirici uygulaması mutlaka yapılmalıdır. Göz çevresi için ayrı yüzün geri kalan bölgesi için ayrı nemlendirici seçimi yapılmalıdır.

Makyaj Bazı Kullanımı

Makyaj bazı, diğer adı ile primer, makyajın kalıcı olmasını sağlayan, makyaja başlanmadan önce tüm yüze uygulanan hazırlayıcı ve sabitleyici malzemedir. Her markanın farklı şekillerde primer ürünü bulunmaktadır. Kadınlar bütçelerine ve cilt tiplerine göre uygun baz malzemesini alıp çantalarında bulundurmaktadırlar.

Makyaj işleminden önce tıpkı nemlendirici sürüyormuş gibi tüm yüze uygulanmaktadır. Primer, göz bölgesi, yüz, dudak için ayrı üretilmektedir. Makyajın kalıcı olması istenen bölgeler seçilerek uygun primer uygulaması yapılmaktadır.

Güneş Korumalı Kapatıcı Fondöten Kullanımı

Özellikle yaz günlerinde en az SPF 15+ faktör güneş korumasına sahip likit olan ürünlerin tercih edilmesi önemlidir. Temizlenen, nemlendirilen ve baz hazırlanan cilt üzerinde, göz altlarında, varsa sivilceler üzerine kapatıcı uygulaması yapılmaktadır. İhtiyaç hissedilmesi halinde yüze fondöten uygulaması da yapılmaktadır. Renk eşitlemesinden fazlasına gerek duyulmadığı anlarda fondöten yerine renkli nemlendiricilerde kullanılmaktadır. Burada ki amaç, bozulmaması istenen malzemeler ne kadar hafif olursa, başarılı bir makyaj oranı da o kadar yüksek olmaktadır.

Transparan Pudra Kullanımı

Transparan pudra bir diğer adı ile sabitleyici pudra, fondöten ya da kapatıcı malzemeler üzerine fırça ile uygulanmaktadır. Şeffaf olduğunda renge karışmaz. İpeksi ve ince oluşu makyajın sadeliğini bozmamakta likit malzemeleri kaplayarak onları sabitlemektedir. Ayrıca ter ve nemi emmektedir.

Sabitleyici Sprey Kullanımı

Yapılan makyajın gün boyu bozulmadan yüzde kalmasını sağlamak amacı ile yapılacak olan son aşama, yüzün sprey ile sabitleyip, dayanıklılığı garanti altına almaktır

Suya Dayanıklı Makyajın Püf Noktaları Nelerdir?

Suya dayanıklı makyaj yaparken dikkat edilecek püf noktaları,

  • Toz ve pudar makyaj ürünleri yerine likit ürünler kullanılmalıdır. Çünkü likit ürünler cilde çok daha iyi tutunmaktadır.
  • Her sabah birçok kişisel bakım ürünü kullanılıyorsa, suya dayanıklı makyaj yapılacak günde bu fazla makyaj malzemelerinin kullanılması doğru değildir. Sadece cilt temizliği ve hafif bir nemlendirici bulundurulması yeterli olmaktadır. Çünkü ne kadar fazla malzeme o kadar çok nem anlamına gelmektedir.
  • Yüzün tamamının yerine sadece T bölgesinin fondöten ile kaplanması doğru olmaktadır. Transparan pudrayı da aynı şekilde kullanmak farklı olarak göz altlarında da pudra kullanılmalıdır. Yüzün geri kalan kısmında nemlendirici kullanılmalı ya da hiç ürün kullanılmaması da doğru bir seçenektir.
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kadın Blog bültenine kayıt olarak en yeni içeriklerden ilk sen haberdar olabilirsin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kadın Blog ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!