featured
  1. İçerikler
  2. Güzellik
  3. Doğal Makyaj Yapmak İçin 5 İpucu!

Doğal Makyaj Yapmak İçin 5 İpucu!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Makyajınızın yokmuş gibi görünmesini istiyorsanız ve bu konu ile ilgili araştırma yapıyorsanız doğru yerdesiniz. Bu yazımızda sizlere hem kusursuz hem de sanki hiç makyaj yapmamış gibi görünmenin ipuçlarını vereceğiz. Eğer doğal makyaj yapmak için 5 ipucu! nedir diye merak ediyorsanız yazımızı dikkatlice okuyun ve yazımızda bahsettiğimiz ipuçlarını uygulayın.

Doğal Görünümlü Bir Makyaj İçin Neler Kullanılmalı?

Doğal bir makyaj yapmak istiyorsanız öncelikle kullanılan malzemeleri en aza indirmelisiniz.

  • Fondöten, BB krem ya da CC kremden biri
  • Göz altı kapatıcısı
  • Nude tonlarda ve parlak bitişli ruj
  • Maskara
  • Açık tonlarda ve ışıltılı göz farı
  • Doğal tonlarda bir allık

Bu ürünler doğal bir makyaj istiyorsanız sizler için yeterli olacaktır. Fazla malzeme makyajınızın doğal görünmesini engelleyebilir.

Doğal Bir Makyaj İçin Cildini Makyaja Hazırla!​​​

Kullanılan ten ürününün ciltte doğal durması için öncelikli olarak cildi çok iyi nemlendirmek gerekir. Çünkü iyi nemlendirilmemiş bir cilde uygulanan fondöten, bb krem ya da cc krem ciltte pütür pütür duracaktır.

Ten Makyajı İçin Kullanılan Ürünün Ciltle Uyumu

Ten makyajında en önemli hususlardan birisi de kullanılan ürünün cilt ile olan uyumudur.

  • Fondöten, bb krem ya da cc krem seçimi yaparken eğer kuru bir cilde sahipseniz kuru ciltler için üretilmiş olan nemlendirici özelliği yüksek olan bir ürün kullanmalısınız. Yağlı bir cilde sahipseniz cildinizin yağ oranını dengeleyici bir ürün kullanmalısınız.
  • Göz altı kapatıcısı seçerken eğer göz altı morluklarınız fazla ise kapatıcılığı yüksek bir ürün kullanmalısınız. Fazla morluğunuz yok ise sadece eşitlemek için hafif kapatıcılığı olan bir ürün kullanmanız yeterli olacaktır.
  • Allık seçimi makyajın doğal görünmesi için çok önemlidir. Ten rengine uyumsuz ve doğal durmayan tonlarda bir allık kullanırsanız makyajınız doğal durmayacaktır. Bunun için size önerimiz şeftali tonlarında bir allık seçimi yapmanız olacaktır.

Makyaj yaparken bu önerilerimize dikkat ederseniz makyajınız çok doğal duracaktır.

Göz ve Dudak Makyajı Nasıl Olmalı?

Göz makyajında kullanacağınız göz farı cinsi ve rengi çok büyük öneme sahiptir. Göz farınız toz far yerine likit ya da krem far olması makyajınızın daha doğal görünmesini sağlayacaktır. Ayrıca göz farınız mat değil ışıltılı olmalı ve açık tonlarda bir renk olmalı.

Göz makyajında kullanacağınız diğer bir ürün olan maskaranız gözlerinizin ön plana çıkmasında oldukça etkilidir. Fakat maskarayı kat kat uygulamamalısınız. Doğru maskarayı seçtikten sonra tek kat halinde ve zigzag hareketlerle maskarayı uygulamalısınız. Dudak makyajında da mat rujlardan ve koyu renk rujlardan kaçınmalısınız. Parlak bitişli ve nude tonlarda bir ruj kullanmalısınız. Bu yazımızda sizlere doğal makyaj yapmak için 5 ipucu! adlı konuyu ele aldık.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kadın Blog bültenine kayıt olarak en yeni içeriklerden ilk sen haberdar olabilirsin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kadın Blog ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!