hamilelikte-cinsel-iliski
  1. İçerikler
  2. Cinsel Yaşam
  3. Hamilelikte Cinsel İlişki Nasıl Olmalı? (Tüm Merak Edilenler)

Hamilelikte Cinsel İlişki Nasıl Olmalı? (Tüm Merak Edilenler)

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hamilelikte cinsel ilişki isteğinin artmasına rağmen rahim ağzının açılmasını daha da kolaylaştıracağı korkusu ile erken doğum olacağı ve damarların açılıp kanama olacağı riskinden dolayı eşler gebelik anında cinsel ilişkilerden kaçınmaktadırlar. Fakat hamilelikte cinsel ilişki normal şartlarda bebeğe zarar vermez.

Hamilelikte Cinsel Yaşam Nasıl Olur?

Erkek cinsel organının bebeğe teması söz konusu olamaz ve tıbben böyle bir olay olması imkansızdır.

Ayrıca hamilelik anında rahim ağzında salgıların çoğalmasıyla artan sıvının bakterilerin ve spermlerin rahime ulaşması engeller.

Gebeliğin ilk 3 ayında cinsel isteksizlik, halsizlik, uykusuzluk ve bulantı-kusma gibi haller görülebilir. Ama 3. aydan sonra cinsel isteğin artışı gözlenmektedir.

İlişkili İçerik
thumbnail
Hamile Kalınca Vücutta Ne Gibi Değişimler Olur?
Haberi görüntüle

Son 3 ayda ise cinsel isteğin son haddeye ulaştığı halde karnında aynı anda büyümesinden dolayı bazı hareketler buna engel olabilir.

Soru: Orgazm erken doğuma neden olabilir mi?

Cevap: Yapılan gözlemlerde orgazmın sürecinde kasların gevşemesi ve rahim ağzının kayganlaşması olduğu halde erken doğum teşhisi görülmemektedir.

Soru: Gebelikte cinsel ilişkide hangi pozisyonlar denenmelidir?

Cevap: Gebelik boyunca değişik ve uzmanların önerdiği pozisyonlar denenmelidir. Örneğin erkeğin üste olacağı pozisyonda karna erkeğin baskı yapacağı için önerilmeyen bir pozisyondur.

Bunun için daha çok kadının üste yada yanda olduğu kadının hareketlere yön vereceği pozisyonlar önerilmektedir.

İlişkili İçerik
thumbnail
Hamilelikte Saç Rengi Değişir Mi?
Haberi görüntüle

Hamilelikte Cinsel İlişki Kaçıncı Aya Kadar Olmalı?

Gebelikte cinsel yaşam ve ilişki süresi ne kadar olmalı? insanların en çok merak etmiş olduğu olduğu konudur.

Anne adayları gebelikte, kendi doktorları aksini söylemediği sürece cinsel ilişkiye girebilirler. Şu bilinmeli ki 36. ve 37. haftalardan sonra anneler mekanik olarak zorlanacakları için cinsel ilişkiye ara vermeleri gerekir.

Yani gebeliğin son zamanlarında cinsel yaşam, kadınlar için zevkten  daha çok zorlayıcı bir şeye dönüşebilir. Sonuç olarak hamileliğin normal seyrinde ilerlediği, kendini iyi hissettiğin ve yeterince istekli olduğun sürece hamilelikte cinsel yaşam sürdürülebilir.

Hamilelikte Cinsel İstek Artar Mı?

9 aylık hamilelik süresi içerisinde her şey yolunda gidildiği takdirde cinsellik hamilelik boyu sürebilir. Ancak bazı noktalar önemlidir.

hamilelikte-cinsel-iliski-1

Hamilelikte ilk 3 aylık dönemde henüz karnınız belirginleşmemiş olacağından dolayı cinselliği rahatlıkla yaşayabilirsiniz. 3-6 aylık dönem içinde ise dikkatli olunması gerekir. Çünkü 4. aydan itibaren karnınız büyüyecek ve size ağır gelmeye başlayacaktır.

Dolayısı ile size her zaman keyif veren cinsellik bu dönemde sıkıntı yaşatabilir. Bu durumda eşler birbirine her zaman destek olmalı ve anlamalıdır.

Hamilelik döneminin bir geçiş dönemi olduğu düşünülerek eşler birbirinden kesinlikle soğumamalı ve aksine yardımcı ve destek olma yolunu seçmelidirler. Hamilelikte cinsel ilişki ilk zamanlarda problem olmasa da 6 aya gelindiğinde artık problem olmaya başlamaktadır.

Bu dönemde eğer cinsel ilişkide bulunulacaksa kadının mutlaka üstte olduğu pozisyonlar tercih edilmeli ve uygulanmalıdır. Kadının üstte olduğu pozisyonlarda kadının karnı zarar görmeyecektir.

Mutlaka karın bölgesine dikkat edilmeli ve ani hareketlerden kaçınılması gerekmektedir. Eşler bu konuda oldukça dikkatli davranmak zorundalar.

Çünkü herhangi bir ters tepki esnasında bebeğin içinde yaşadığı amniyo kesesi zarar görebilir ve bu da bebeğin hayatını olumsuz yönde etkileyebilir. Bu nedenden dolayı 6. aydan sonra cinsel yaşama dur deme zamanı gelmiş sayılır.

Bazı çiftler hamileliğin son sürecine kadar cinselliği yaşar ancak tabi ki dikkatli olarak yaşamaları gerekir. Ancak hiçbir şekilde risk almak istemiyorsanız o halde 6. aydan sonra cinsel yaşam konusunda geri planda kalmanızda büyük fayda olacaktır.

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kadın Blog bültenine kayıt olarak en yeni içeriklerden ilk sen haberdar olabilirsin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kadın Blog ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!