gebelikten-korunmak-icin-yapilmasi-gerekenler
  1. İçerikler
  2. Cinsel Yaşam
  3. Gebelikten Korunmak İçin Yapılması Gerekenler

Gebelikten Korunmak İçin Yapılması Gerekenler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğum kontrol yöntemleri olan oral kontraseptif kullanımı, doğum kontrol hapları, dışarı boşalma, kondom kullanımı spiral, iğne, implantlar ve kısırlaştırma gibi gebeliklerden korunma yöntemleri bulunmakta. İstenmeyen hamileliklerden korunmak için uygulanan bu yöntemlerin hangileri güvenilir sizler için araştırdık.

Gebelikten Korunmak İçin Bilinmesi Gerekenler

Bu yöntemler de en çok kullanılan dışarı boşalma yöntemi risk içermektedir.

Çünkü dışarı boşalmadan da önce penisin içeride olduğu zaman gelen zevk suyunun içinde sağlıklı spermler bulunabilir ve bunlar rahim yolundan ulaşarak hamileliğe yol açabilir.

Fakat Tıbbi korunma yöntemleri olan doğum kontrol hapları, kondom kullanımı, iğne gibi yollar en güvenilir yöntemlerdir.

Türkiye’de ortalama yılda 1.5 milyon bebek doğum yapıyor ve yaklaşık 5 bin tane kürtaj yapılıyor. Türk halkının yüzde 36’sının doğum kontrol metodu kullanmadığı, yüzde 28’inin takvim, geri çekme gibi geleneksel gebelikten korunma yöntemlerini tercih ettiği belirtiliyor.

Hamilelikten Korunma Yöntemleri

gebelikten-korunmak-icin-yapilmasi-gerekenler-1

Türkiye’de Sadece yüzde 36’lık bir kesimin spiralprezervatifdoğum kontrol haplarıimplant yöntemleridiyaframkısırlaştırma gibi modern yöntemler kullandığı vurgulanıyor. En modern ve güvenilir olan Gebelikten korunma yöntemleri nelerdir? gelin beraber inceleyelim.

Spiral İle Gebelikten Korunmak

Spiral kullananlarda kısırlık riskinin 2 kat daha fazla olduğunu vurgulayan uzmanlar, hiç çocuk doğurmayan kadınlarda kullanımının tartışıldığını bildirdi.

Uzmanlar, çocuğu olmayanlar, anemik hastalar, uzun adetleri olanlar, sancılı adet görenler ve kendiliğinden spirali düşen kadınların spirali dikkatli seçmesi gerektiğine işaret etti.

Doğum Kontrol Hapları İle Gebelikten Korunmak

Doğum kontrol hapları hanımlar tarafından çok kullanılan hamilelikten korunma yöntemlerinden biridir. Ayrıca başarısızlık oranı 0.2 gibi çok düşüktür.

gebelikten-korunmak-icin-yapilmasi-gerekenler-2

Uzmanların doğum kontrol haplarının kullanımın ayrıca rahim kanseri gibi hastalıkları da önlediği söylemektedirler. Ama bunun tam tersine meme kanseri olma olasılığı artabilir. Bu yüzden hap seçimini doktorunuzun yapması önemle rica olunur.

İğne İle Gebelikten Korunmak

3 aylık iğne kullanılmasında uzmanlar yine genital bölge hastalıklarının azalmasında fayda sağladığını ve gebelikten korunmada yüzde 98 kadar fayda sağladığını söylemektedirler. Ayrıca menopoz ve kanamaların yok olmasında iğne yönteminin desteği olduğu bilinmektedir.

İlişkili İçerik
thumbnail
Kadınlarda Boşalamama Sorunu Nasıl Giderilir?
Haberi görüntüle

İmplantlar İle Gebelikten Korunmak

Hamilelikte Korunma yöntemlerin den bir diğeri de cilt altına yerleştirilen implantlardır. Uzmanlar son zamanlarda tek çubuk içeren implantlarında üretildiği ve güvenli olduğunu ifade ediyorlar.

Son yapılan araştırmalara göre implant yönteminin bugüne kadar hiç başarısızla sonuçlanmadığını yani doğum kontrol yöntemlerinde en etkin korunma yolu olduğu ortaya çıkmıştır.

Kısırlaştırma İle Gebelikten Korunmak

Ortalama 30 yaş ve üstü kadınların daha çok başvurduşu kısırlaştırma yöntemi ile gebelikten korunma yolu tercih ediliyor. Çünkü bu yaştan önce evliliklerde boşanma daha olasıdır ve bunu seçecek kişinin çok iyi karar vermesi gerekiyor çünkü bu yöntemi seçen kullanıcı geri dönüşün olmadığını bilip, iyice anlamalı.

İstenmeyen gebeliklerden korunmak için çağımızın en modern ve güvenilir doğum kontrol ve korunma yöntemleri hakkında sizlere aktarmış olduğumuz bilgiler umarız yararlı olmuştur.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kadın Blog bültenine kayıt olarak en yeni içeriklerden ilk sen haberdar olabilirsin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kadın Blog ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!