kadinlarda-bosalamama-sorunu-nasil-giderilir
  1. İçerikler
  2. Cinsel Yaşam
  3. Kadınlarda Boşalamama Sorunu Nasıl Giderilir?

Kadınlarda Boşalamama Sorunu Nasıl Giderilir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yapılan araştırmalar cinsel isteksizlikten sonra kadınlarda en sık görülen sorunun kadınlarda boşalamama olduğunu göstermiştir. Değişik kaynaklardan alınan bilgilere göre  % 5 ile%25 arasında bildirilmektedir. Buna göre neredeyse her 100 bayandan 25’inde orgazm sorunu olduğunu söyleyebiliriz. Dilerseniz kadınlarda boşalamama sorunu başlıklı makalemizi video seslendirme olarak dinleye bilirsiniz.

Kadınlarda Boşalamama Sorunu ve Çözüm Önerisi!

Düşük eğitimli, finansal sıkıntılı, mutlu olmayan, çok dindar ve sağlık problemi sıkıntılı olan bayanlarda boşalma sorunu daha yaygındır.

Orgazm olamamanın en çok görülen sebeplerinden, kadının fiziksel olarak yeterince hissetmemiş olmasıdır. Yalnızca cinsel ilişki ile kadının orgazm olmasını ummak yanlıştır. Bayanların genelinde direk klitoris üzerine hissetme olmadan boşalma olmaz.

Bu nedenle sorunun çözümü için önce, bayanların kendi bedenini tanıyıp nasıl bir uyarımla orgazm olabileceğini öğrenmesi gerekir. Daha sonra ise eşinize rehberlik yaparak kendisini nasıl uyarması gerektiğini göstermelidir.

İlişkili İçerik
thumbnail
Aldatan Erkek Nasıl Davranır? Aldatan Erkek Davranışları
Haberi görüntüle

Bu konuya kadın neden boşalamaz değil, boşalmak için neler yapılması gerektiğini olarak bakmak gerekir. Boşalamamanın bir zararı yoktur fakat iyi bir birliktelik ve iki tarafından fazla zevk alabilmesi için eşinizde sizin boşalmanızı ve gevşemenizi ister.

O zevki birlikte yaşamak sağlam bir ilişkinin temelini de oluşturacaktır. Boşalamama bir rahatsızlık değildir, sadece bazı psikolojik etkenler bunu engelliyor olabilir.

Kadınlarda Boşalma Sorunun Başlıca Nedenleri!

  • Karın ve kalça bölgesine yapılan ameliyatlar,
  • Depresyon, yüksek tansiyon tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar gibi,
  • Damar sistemi ile ilgili hastalıklar,
  • Nörolojik hastalıklar,
  • Hormon eksikliği.

Boşalmayı zorlaştıran bazı psikolojik etkenleri ya da nedenleri  ve yapılması gerekenler ise şöyle sıralayabiliriz;

Sevişirken karşı tarafla beraber zevk alabilmeye değil de boşalmaya odaklanmak yanlıştır. Asıl olan zevk almaktır. Orgazm ana yemeğin arkasından yenilen bir tatlı olarak düşünülmelidir. İyi bir yemekten sonra bazen tatlı yemesekte olur.

İlişkili İçerik
thumbnail
AIDS’li Biriyle İlişkiye Girmek Mutlaka Hastalığı Kapmak Anlamına Gelir Mi?
Haberi görüntüle

Eğer erkeğinizin erken boşalması sorunu var ise, ön sevişme kısmını biraz daha uzun tutmalısınız. Ön sevişmenin uzunluğu sizin cinsel hazzınızı daha da arttıracaktır. Oral seks ile başlayıp, ön sevişmeye geçmeli ve erkeğinizin boşalacağını anladığınızda tekrardan ön sevişmeye geçerek bu süreyi arttırmalısınız. Böylece birlikte olma süresi uzayacağından sizinde boşalma olasılığınız yükselecektir.

Erkeğinizin  sizin hazzınızı arttırmaya yönelik hareketler yapmasını sağlayın, bunu en iyi bilen sizsiniz hangi hareketlerden daha fazla haz duyuyorsanız onu yapmaya teşvik edin ve kendinizi derin bir zevkin içerisine bırakın. Sizin bundan hoşlandığınızı anladığı anda partneriniz de aynı zevki yaşamaya başlayacaktır.

Eminim ki partneriniz de kadın neden zevk almaz diye araştırmalar yapıyor olabilir, ona yardımcı olun ve zevk aldığınız konularda yönlendirin. Kadınını orgazm eden bir erkek, partneri için daha değerli olacaktır.

Kontrolü kaybedip kontrolün karşı tarafa geçmesinden korkulmamalıdır. Sevişme sırasında zihinsel ve bedensel olarak mümkün olduğu kadar gevşek olunmalıdır.

Fiziksel olarak kendimizden memnun olmamak boşalmamızı engelleyebilir. Vücudunuza çıplak olarak izlemekten, kendinize dokunmaktan çekinmeyin. Bunları eşinizin de yapmasına engel olmayın ve izin verin. Bırakın çıplak vucutlarınız birbirine temas etsin ve anı unutulmaz yapmaya çalışın.

Cinsel anlamda baskıcı bir ortamda yetişmek de karşı cins ile birleşmekten utanmaya veya çekinmeye yol açar. Cinsellik hakkındaki bilgilerinizi arttırıp korkularınızdan uzaklaşabilirsiniz. Bunun için bol bol okumak faydalıdır.

Sevişme esnasında rahat edebileceğiniz sessiz bir ortam hazırlayın. Telefon veya kapı çalması, çocuk ağlaması, başkaları tarafından sesinizin duyulması gibi kaygılar olmamalıdır.

Eşinizle aranızda yaşanan sorunları evinizin yatak odasına götürürseniz iyi bir sevişme esnasında boşalmada olmayabilir. Öncelikle sorunlarınızı çözün. Unutmayın ki öfkeyle haz pek bir arada olmaz.

Sevişme sırasında yaşadığınız andan farklı değişik fanteziler deneyin ya da en azından hayal etmeye çalışın.

Klitorisinizin uyarılabilmesi için size en uygun pozisyonunu ayarlayın ve eşinize nasıl daha çok uyarıldığınızı gösterin. Pozisyon sevişme sırasında oldukça önemlidir. En zevk aldığınız pozisyonda boşalma olasılığınız daha yüksek olduğundan bu konuyu önemseyin.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
Kadın Blog bültenine kayıt olarak en yeni içeriklerden ilk sen haberdar olabilirsin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kadın Blog ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!