sabah-uyaninca-bel-agrisi-neden-olur-evde-bel-agrisi-tedavisi
  1. İçerikler
  2. Sağlık
  3. Sabah Uyanınca Bel Ağrısı Neden Olur? Evde Bel Ağrısı Tedavisi

Sabah Uyanınca Bel Ağrısı Neden Olur? Evde Bel Ağrısı Tedavisi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sabah uyanınca bel ağrısı şikâyeti ile uyanıp korkunç bir gün yaşıyor olabilirsiniz. Bel ağrısı bazen günlerce, haftalarca sürüp size eziyet çektirebilir. Vücudu ayakta tutan beldir. Bu bel ağrıları gün içerisinde hareketlerinizi kısıtlar. Bel ağrısı, oturup kalkarken, yürürken ya da herhangi ufak bir harekette size müthiş sancılar yaşatabilir. Bel ağrısı tek bir nedenden kaynaklanmaz. Herkeste farklı nedenlerden dolayı bel ağrıları ortaya çıkabilir.

Bel ağrılarına nelerin yol açtığına bir göz atalım.

İlişkili İçerik
thumbnail
Saç Açıcıdan Sonra Boya Ne Zaman Yapılır?
Haberi görüntüle

Sabah Uyanınca Bel Ağrısı Neden Olur?

İlk akla gelen neden bel fıtığıdır. Bel fıtığının diğer adları siyatik ve disk hernisidir. Bir kaza sonucu, ani hareket ya da ağırlık kaldırma sonucu disklerin bozulması sonucu oluşur. Fıtık sebebiyle beldeki sinirler sıkışır ve dayanılmaz ağrılara yol açar. Yanlış duruş pozisyonlarına da bel ağrısına yol açar.

Oturarak çalışan ve genelde yanlış pozisyonda hareketsiz kalan insanlarda bel ağrısı oluşur. Kambur oturulduğunda kaslar gevşer ve bu durum disk kaymasına yol açabilir. Çoğunlukla bilgisayar bağımlılığı olan genç bireyler de bel ağrısı çeker. Bel ağrısının nedeni kaslardan da kaynaklanabilir.

sabah-uyaninca-bel-agrisi-neden-olur-evde-bel-agrisi-tedavisi-1

Gün içinde yorucu bir aktivite gerçekleştirenlerde geçici ağrılar görülebilir. Ayakta çok kalmak, eşya taşımak, araba kullanmak, uzun süredir yapılmayan bir spor faaliyetini ısınmadan yapmak bu ağrılara neden olabilir. Kilo problemi yaşayan insanlarda da vücudun yükü bele bineceği için bel ağrısı görülür.

Bir kazaya bağlı olarak bel kayması gerçekleşebilir ve sonucunda dayanılmaz bel ağrıları oluşur. Bel kayması, omurların düz çizgiyi bozup üst üste binmesidir. Bel fıtığı ile karıştırılmamalıdır. Yahut yine kazaya bağlı olarak omurga kırığı oluşabilir, bu da bel ağrısının işaret ettiği bir sorun olabilir.

Bel gölgesindeki eklemlerde meydana gelen kireçlenme ağrılara neden olur. Osteoporoz adı verilen kemik erimesi vücudun birçok yerinde oluşturduğu gibi belde de ağrı oluşumuna yol açar. Kemik erimesi genellikle yaşı ilerleyen kadınlarda görülür.

Bir başka neden olarak genetik bir rahatsızlık olan iltihaplı romatizma, dönemsel olarak bel ağrısı yaşatır. Ve son olarak hepimizin hayatında olan stres, bize birçok ağrıya neden olabilir. İnsanın kendini germesi ve sorunlarla baş etmeye çabalaması, zihnini yoracağı gibi aynı zamanda vücuduna da yansıyarak ağrılar yaşatır. İşte bel ağrısı da bunun bir örneği olabilir.

Evde Bel Ağrısı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Hareket Edin: Öncelikli tedavi harekettir. Hareketsiz kalındığı sürece daha çok ağrı oluşur. Hareket ederek vücudun normal işleyişine atıfta bulunarak, kasların ve eklemlerin çalışmasına yardımcı oluruz. Evde basit egzersizlerle hareketsizliğe son verebilirsiniz. Belinizi fazla zorlamayacak, hafif egzersizler seçmelisiniz. Yürüyüş yaparak da ağrınızı hafifletebilirsiniz. Başta hareket ettiğinizde sancılar olabilir ancak hareket etmeye devam ettikçe faydasını göreceksiniz.

İlişkili İçerik
thumbnail
Böcek Isırığına Ne İyi Gelir? Doğal Tedavi Yöntemleri
Haberi görüntüle

Belinizi Sıcak Tutun: Bel hassas bir bölgedir. Eğer soğuk havaya maruz kalırsanız ya da en ufak bir esintiye, ağrınız şiddetlenebilir. Bunu önlemek için dışarı çıkarken mutlaka sırtınıza, belinizi sıcak tutacak bir şey alın. Ağrınız olduğunda ısıtılmış bir bandajla belinizi sarın ve öyle istirahat edin. Sıcaklık kasları gevşetecek ve sizi rahatlatacaktır.

Ağrı Kesici ve Kas Gevşeticiler: Şiddetli ağrılar yaşıyorsanız medikal destek almayı deneyin. Ağrısı kesici ve kas gevşetici haplar kullanmanın yanı sıra aynı özellikle kremleri bel bölgenize uygulayıp bir bandaj yardımıyla sararmalısınız.

Papatya Çayı: Şifalı bitkilerin dünyasından yardım almayı deneyin. Kimyasallarla ve medikallerle kendinizi yıpratmak istemiyorsanız papatya çayı iyi bir alternatif. Sinirleri yatıştıran özelliğe sahip olan papatya çayı, vücuttaki ağrıları dindirir. Stresi azaltarak, özellikle bel ve sırttaki ağrılara fayda sağlar. Uyku getirdiği için akşam yatmadan önce tüketilmesini öneririz.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kadın Blog bültenine kayıt olarak en yeni içeriklerden ilk sen haberdar olabilirsin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kadın Blog ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!