avokadonun-cilde-faydalari-nelerdir-avokadonun-4-temel-faydasi
  1. İçerikler
  2. Güzellik & Bakım
  3. Avokadonun Cilde Faydaları Nelerdir? Avokadonun 4 Temel Faydası!

Avokadonun Cilde Faydaları Nelerdir? Avokadonun 4 Temel Faydası!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avokadonun cilde faydaları çokça merak edilen bir konu. Yapılan araştırmalar ile insan sağlığına olan faydalarına her geçen gün yeni birisi eklenen meyvelerden birisi avokado. Bu yüzden de son zamanların en popüler meyvelerinden. Avokadoyla birlikte tüketilen yiyeceklerin yanı sıra, kozmetik sektöründe de avokado içeren birçok ürün ile karşılaşabilirsiniz. Özellikle avokado yağı içeren saç bakım ürünleri ve cilt bakım ürünleri en çok tercih edilen ürünlerden. Peki avokadonun cilde faydaları nelerdir?

Yazımızda her geçen gün daha da çok kullanılmaya başlayan avokadonun faydaları nelerdir ve cilt sağlığı için 4 temel faydası hakkında bilgiler vermeye çalışacağız. Ayrıca avokadoyu cilde nasıl uygulamalı konusunu da yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Avokadonun Cilde Faydaları Nelerdir?

Avokado anavatanı Orta Meksika olan ama tropikal iklime sahip birçok ülkede ağaçlarda yetiştirilen bir bitkidir. İnsan sağlığı için birçok faydası olduğu bilinen avokado Türkiye’de ise 1970’li yıllardan beri üretilmektedir. Peki avokadoyu bu kadar popüler hale getiren faydaları neler? İşte o faydalardan bazıları;

  • İçeriğinde yer alan zengin besin değerli sayesinde vücudun günlük ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallerin çoğunu karşılamaktadır.
  • Antioksidan özelliğe sahiptir. Böylece vücudun toksinlerden arınmasını sağlayarak bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Antioksidan özelliği sayesinde kanser hücreleri ile savaşarak kanser riskini en aza indirmeye yardımcı olur.
  • Yüksek lif içeren bir meyve olduğu için sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasını sağlar, hazmı kolaylaştırır.
  • Kan dolaşımını hızlandırarak kötü kolesterolü düşürmeyi sağlar. Bu da kalp ve damar sağlığını korumaya yardımcı olur.

Avokadonun doğal yağlar içeren bir besin olduğu için bu faydalardan yararlanmak için düzenli ve dengeli beslenmek gerekmektedir. Aksi halde vücuttaki yağ oranının artmasına neden olabilir.

Cilt Sağlığı İçin Avokadonun 4 Temel Faydası!

avokadonun-cilde-faydalari-nelerdir-avokadonun-4-temel-faydasi-1

Vitamin ve mineraller açısından oldukça zengin bir içeriğe sahip olan avokadonun cilt içinde bilinen birçok faydası bulunuyor. A, B, C, E ve K vitaminlerden bolca barındıran, Omega 3 deposu sayılabilecek avokado, birçok cilt problemine etkili çözümler sunuyor. Cilt sağlığı için avokadonun 4 temel faydası ise şunlar;

  • İçeriğinde yer alan doğal yağlar sayesinde avokado muhteşem bir nemlendiricidir. Eğer cildiniz kuruluk problemi yaşıyorsanız avokado ile cildinizi etkili bir biçimde nemlendirebilirsiniz. Ayrıca avokado yağı içerisinde yer alan vitamin ve mineraller cildinizi nemlendirirken bir yanda da besler.
  • Linoleic ve oleic asit içeren avokado cilde uygulandığı zaman cildin sahip olduğu doğal bariyeri güçlendirerek cildinizi korumanıza yardımcı olur. Güneş ışınlarını, hava kirliliği gibi birçok dış etkene karşı cildinize adete bir koruyucu bir kalkan oluşturur.
  • Avokado sahip olduğu K vitamini sayesinde kan dolaşımının hızlanmasını sağlar. Özellikle ödem atmada oldukça etkili olan bu vitamin ayrıca yara ve sivilce izlerinin hızlı bir şekilde iyileşmesine de yardımcı olur.
  • Avokado anti – aging yani yaşlanma karşıtı içeriğe sahip meyvelerden biri. Bu yüzden kırışıklıkları azaltma özelliğine sahip. Ayrıca yeni oluşmaya başlamış kırışıklar ile mücadele etmekte ve önlemekte de oldukça etkili.

Avokadonun bütün bu faydalarından yararlanmak için avokado içeren cilt bakım ürünlerini kullanabilirsiniz. Aynı şekilde evde kolayca bulabileceğiniz malzemeler ile avokado karışımları hazırlayarakta faydalanabilirsiniz.

Avokado Cilde Nasıl Uygulanmalı?

Eğer cilt bakım rutininize avokadoyu eklemek istiyorsanız, avokadoyu uygulamak oldukça kolay ve pratik. Avokadoyu cildi için kullananların en sık tercih ettikleri karışımlardan biri olan avokado maskesini hazırlayacak uygulayabilirsiniz.

Avokado maskesi için ihtiyacınız olan malzemeler; 1 adet avokado ve 1 çorba kaşığı bal. Avokadonun yumuşak kısmını ezerek püre haline getirin ve içine balı ekleyin. Sonrasında kıvama gelene kadar karıştırın. Avokado maskeniz hazır. Cildinize uygulayın ve 15 dakika kadar bekleyin. Sonrasında ise ılık suyla yıkayın ve durulayın. Etkisini uyguladığınız anda hissedeceksiniz.

Kadın Blog ekibi olarak bu yazımızda avokadonun cilde faydaları ve cilde nasıl uygulanması gerektiği hakkında bilgiler vermeye çalıştık. Umarız faydalı olmuştur. Daha fazla bilgi için sitemizde bulunan diğer yazılara göz atabilirsiniz!

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kadın Blog bültenine kayıt olarak en yeni içeriklerden ilk sen haberdar olabilirsin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kadın Blog ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!