evde-siyah-nokta-maskesi-5-etkili-siyah-nokta-maskesi-tarifi
  1. İçerikler
  2. Güzellik & Bakım
  3. Evde Siyah Nokta Maskesi: 5 Etkili Siyah Nokta Maskesi Tarifi

Evde Siyah Nokta Maskesi: 5 Etkili Siyah Nokta Maskesi Tarifi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gün içerisinde maruz kaldığımız toz, kir ya da makyaj kalıntıları cildimizin kirlenmesine ve siyah nokta oluşumuna sebep olmaktadır.

Özellikle burun, çene ve alın bölgesinde yoğun olan siyah noktalar, her insanın cilt temizliğinde özellikle dikkat ettiği unsurlardır.

Evde siyah nokta maskesi yaparak cildin tam olarak temizlenmemesinden kaynaklanan siyah noktaları etkili bir şekilde temizleyebilirsiniz.

Bu yazımızda evde siyah nokta maskesi yaparak sizi rahatsız eden siyah noktalarınızdan kolaylıkla kurtulabileceğiniz etkili maske tariflerini hakkında bilgiler paylaşacağız.

Evde Siyah Nokta Maskesi Nasıl Yapılır?

Siyah noktalar: deride kalan ölü hücreler, kir ve derinin salgıladığı sebum adı verilen yağın tam olarak temizlenmemesinden dolayı gözenekleri tıkamasıyla oluşur. Özellikle yüz bölgesinde oluşan siyah noktalar temiz ve sağlıklı bir cilde sahip olmak isteyen kadınlar için bir cilt problemi olarak görülmektedir. Siyah noktalardan kurtulmak için ise rutin bir cilt bakımı oldukça önemlidir. Böylece hem siyah noktalarınızı temizleyebilir hem de tekrar oluşmamasını sağlayabilirsiniz.

evde-siyah-nokta-maskesi-5-etkili-siyah-nokta-maskesi-tarifi-1

Özellikle yüzünüzde bulunan siyah noktalar için evde bulunan basit malzemeleri kullanabilirsiniz. Bal, limon, yulaf ezmesi ya da karbonat gibi evde rahatlıkla bulabileceğiniz malzemeler ile maske yapabilirsiniz. Bu maskeler gözeneklerinizi siyah noktalardan temizleyeceği gibi düzenli uygulanması halinde gözeneklerinizi sürekli temiz tutmanıza da yardımcı olacaktır.

Siyah Nokta Maskesi Öncesi Cilt Temizliğinin Önemi

Hazırladığınız siyah nokta maskesinin daha etkili olması için maskeyi uygulamadan önce cildinizi temizleyerek maske uygulaması için hazır hale getirmelisiniz. Böylece siyah noktaları daha etkili temizlerken bir yandan da tekrar etmesini geciktirebilirsiniz. Evde siyah nokta maskesi uygulamadan önce ilk yapmanız gereken gözenekleri açmak ve gözeneğin tıkanmasına neden olan yağı, kiri yumuşatmak olmalı. Bu yüzden maskeyi banyo sonrası uygulamak daha etkili olacaktır. Ayrıca banyodan çıktıktan sonra yüzünüzü cilt tipinize uygun tonik ile temizleyerek gözeneklerinizi daha da açabilirsiniz. Buhar ile yumuşamış, tonik ile açılmış gözenekler çok daha rahat temizlenecektir. Bu yüzden siyah nokta maskesi öncesi cilt temizliği oldukça önemlidir.

5 Etkili Siyah Nokta Maskesi Tarifi

Evde siyah nokta maskesi yapmak istiyorum ama hangi malzemeleri nasıl kullanmalıyım diye düşünüyorsanız işte faydalanabileceğiniz 5 etkili siyah nokta maskesi tarifi! Maskeleri uygulamadan önce yüzünüzü buhar ve tonik ile temizlemeyi de unutmayın!

İlişkili İçerik
thumbnail
Yumurta Maskesi Nasıl Yapılır? Etkili Yumurta Maskesi Tarifleri
Haberi görüntüle
  • Yumurta Akı Maskesi

Yumurta akı maskesi için tek ihtiyacınız 1 adet yumurta. Yumurtanın beyazını ayırarak köpürene kadar çırpın. Sonrasında ise temiz bir fırça yardımı ile yüzünüze hafifçe uygulayın. Üstüne kâğıt havlu yapıştırarak kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra 1 kat daha yumurta akı sürün ve tekrar kurumasını bekleyin. Son katta kuruduktan sonra maskeyi yavaşça yüzünüzden çıkarın ve ılık su ile yüzünüzü durulayın.

  • Limonlu Bal Maskesi

Doğal bal cilt için hem temizleyici hem de anti bakteriyel etkiye sahiptir. Limon ile karıştırıldığında ise temizleyici etkisi daha da artar. Yarım limon suyuna 1 tatlı kaşığı bal ekleyerek siyah noktaların bulunduğu bölgeye uygulayın. 15 – 20 dakika kadar bekledikten sonra ılık su hafifçe masaj yaparak temizleyin.

  • Yoğurtlu Yulaf Maskesi

Hassas bir cilde sahipseniz özellikle bu maskeyi uygulayabilirsiniz. 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi, 1 yemek kaşığı limon suyu ve bir tatlı kaşığı zeytinyağını karıştırın. Kıvama geldikten sonra maskeyi yüzünüze uygulayın ve 15 – 20 dakika bekletin. Oval hareketler uygulayarak ılık su ile temizleyin.

  • Karbonat Maskesi

En basit tariflerden biri olan karbonat maskesi için bir kaşık karbonatı ve az miktarda suyu macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Yüzünüze uygulayıp 10 dakika kadar beklettikten sonra ılık su ile yıkayın.

  • Avokado Maskesi

Bir çay kaşığı avokadoyu alın ve tıpkı bir krem gibi sorunlu bölgelere sürün.  15 dakika beklettikten sonra yüzünüzü ılık su ile temizleyin.

İlişkili İçerik
thumbnail
Avokadonun Cilde Faydaları Nelerdir? Avokadonun 4 Temel Faydası!
Haberi görüntüle

Siyah nokta oluşumunu engellemek için maskeleri düzenli kullanmayı ihmal etmeyin.

Kadın Blog ekibi olarak bu yazımızda sizler için: ‘‘Evde siyah nokta maskesi” ve ‘‘Etkili siyah nokta maskesi tarifleri’’ hakkında çeşitli bilgiler sunduk. Sizler için faydalı olmasını diler, okuduğunuz için teşekkür ederiz. Daha fazla bilgi için bizim iletişim kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kadın Blog bültenine kayıt olarak en yeni içeriklerden ilk sen haberdar olabilirsin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kadın Blog ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!