Günümüzde kullanılan hormonlu gıdalar, hava kirliliği ve radyasyonla çok fazla iç içe olmak bebeklerde beyaz kaka oluşumunu etkileyen en önemli etmenler haline gelmiştir. Gelişen teknoloji ile birlikte artık kış ayında yaz meyvesi bulmak, mevsimi gelmeden dilediğiniz sebzeyi pişirebilmek artık hiç de imkânsız olmayan şeylerdir. Fakat bu gibi durumlar insan sağlığını her geçen gün olumsuz yönde etkilemeye devam etmektedir.
Sağlığın korunması için dikkat edilmesi gereken en önemli şey beslenmedir. Çünkü yediğimiz yiyeceklerin hormonlu olması, bakteriler ve virüsler taşıması çok ciddi sağlık problemlerine yol açar.
İçindekiler
Bebek Sağlığı
Özellikle bebek sağlığı çok fazla hassas olan ve dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Çünkü bebek vücudu normal bir insan vücuduna oranla daha dirençsizdir. Bebeklerin bağışıklık sistemi daha çabuk bozulabilecek durumdadır.
Bebeğinizin sağlıklı beslenmesi birçok hastalıktan korunması adına çok önemlidir. Sağlıklı beslenme ileri ki yaşlarda dahi tehlikelerden koruduğu gibi bebek sağlığı için en fazla dikkat edilmesi gereken konulardan biridir. Bebeğinizin sağlıklı beslenmesi için doğal ve taze gıdalar kullanmanız gerekir.
Şuanda piyasada birçok hormonlu gıda üretimi mevcuttur. Bunlar bebeğinizin bağışıklık sistemini çökertebilir ve hastalıklara davetiye çıkarabilir. Özellikle bebeklerde yiyeceklerden dolayı bağırsakların çok fazla etkilendiği görülür.
Bebeklerde Beyaz Kaka Oluşumu ve Sebepleri
Bilindiği gibi bebek sağlığı için sağlıklı ve düzenli beslenme çok fazla önemlidir. Bunun için satın aldığınız gıdaların doğal ve hormonsuz olmasına, organik gıdalarla bebeğinizi beslenmeye özen göstermelisiniz. Bebeklerde sağlıklı beslenmeme durumunda bebek dışkıları en büyük uyarıcılardır. Normal bir bebeğin kakası genellikle koyu renktedir ve siyaha yakındır. Bu sağlıklı bir bebeğiniz olduğunun belirtilerinden biridir.
Bunun dışında safra kesesi ile ilgili problemlerde kaka rengi değişimi size sinyal veren en sağlıklı yöntemdir. Bebeğin kaka renginin yeşile dönmesi karaciğerden bağırsağa dökülen safra salgısının azalması demektir. Bu durumda safranın yeşil rengini sarıya döndüren enzimin de azaldığı akla gelmelidir.
Bebeklerde beyaz kaka oluşumu ise yine beslenme bozukluğundan kaynaklanabilecek bir problemdir. Normal beslenme sürecinde olan bir bebekte bu gibi bir durum söz konusu olmaz. Aynı zamanda çok fazla süt ağırlıklı beslenen bebeklerde de beyaz kaka oluşumu meydana gelebilir.
Bunun önlenmesi adına da ek gıdaların verilmesi gerekir. Belirli bir yaştan sonra bebeklerin ek gıdalar ile sütten ayrı beslenme düzeninin oluşturulması gerekir. Bu ek gıdalara bebek maması ile başlanır ve daha sonra diğer sağlıklı besinlerle devam edebilirsiniz.
Beyaz kaka oluşumunun sebeplerinden biri de safra kesesi tıkanıklığı olabilir. Bu gibi durumlarda öncelikle bir doktora başvurmak ve doktorun verdiği her tavsiyeyi eksiksiz uygulamak gerekir. Çünkü bebeklerin bağışıklık sistemi zayıf olduğundan hassas ve dikkatli davranılmadığı durumda çok basit olarak gözüken bir rahatsızlık ciddi hastalıklara davetiye çıkarabilir.
Beyaz Kaka ve Farklı Kaka Rengi Oluşumunda Neler Yapmalıyız?
Beyaz kaka oluşumu ciddi ve korkulması gereken bir durum değildir. Bebeğinizde beyaz kaka oluşumu gördüğünüz zaman endişeye kapılmamalısınız. Bunun beslenme bozukluğundan kaynaklandığını düşünerek öncelikle çok fazla süt ve süt ürünleri kullanıyorsanız katı gıdalar kullanmaya ya da çorba gibi sulu ek gıdalar kullanmaya başlamalısınız. Bebeğinizin öğün düzeninin de değiştirebilirsiniz.
Tabi ki bu gibi bir durum söz konusu olduğunda bir doktora görünmek en güvenilir yoldur. Doktor tavsiyesi ile bebeğiniz çok çabuk eski sağlıklı haline geri dönmesi mümkün olacaktır. Sağlıklı ve hormonsuz besinler ile bebeğinizin sağlıklı büyümesini sağlayabilirsiniz. Kaka rengi değişimi bebek sağlığı kontrolünün en önemli uyarıcılarındandır bu yüzden düzenli olarak kontrol ve dikkat edilmesi gerekir.