2023-trend-capraz-sal-modelleri-dugun-icin-nasil-olmali
  1. İçerikler
  2. Moda
  3. 2023 Trend Çapraz Şal Modelleri Düğün için Nasıl Olmalı?

2023 Trend Çapraz Şal Modelleri Düğün için Nasıl Olmalı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çapraz şal modelleri düğün için modellere baktığınızda öncelikle tesettür abiyelerin en büyük tamamlayıcısı hiç kuşkusuz şal ve eşarplardır. Zaman zaman bu seçimi yapmakta zorlanabilirsiniz. Abiyeler özel gün ve gecelerde kullanıldığı için kullanacağınız şalın kumaşı ve modeli de oldukça özel olmalıdır.

Kullanacağınız çapraz şal modelleri düğün için abiyenin üzerine uygun renk ve kumaş seçimi yapmalısınız. Bu seçim elbise ile uyumu ön plana çıkaracak ve daha şık görünmenizi sağlayacaktır.

Çapraz şal modelleri düğün için modellerinde en çok tercih edilenler simli, saten ve tül kumaşlardır. Çapraz şal modelleri düğün için hangi kumaşlar daha uygundur?  İşte sorunun yanıtı:

Çapraz Şal Modelleri Düğün için Abiye Üzerine Seçilebilecek Şal Kumaşları Nelerdir?

Çapraz şal modelleri düğün için seçtiğiniz şalın kumaşı sadece abiye ile uyumu değil, yüz hatlarınız ile uyumu da oldukça önemlidir. Bazı kumaş ve renkler makyajınızı ve yüz hatlarınızı daha çok ön plana çıkarırken, bazıları sizi daha solgun gösterebilir ya da yüzünüze yakışmayabilir.

Saten Şal

Saten şallar parlak olması nedeniyle abiye üzerine en çok tercih edilen kumaşlardan biridir.

Dikkat etmeniz gereken konu renk uyumudur. Çok renkli bir abiyeniz varsa üzerine desenli bir saten değil, düz renkten oluşan bir saten şal seçmelisiniz.

İpek Şal

2023-trend-capraz-sal-modelleri-dugun-icin-nasil-olmali-1

Her mevsim kullanım özelliğinden dolayı ipek şallar her zaman kurtarıcı olmuştur. Yaz aylarında dahi terleme yapmaması, çoğu zaman ütüye ihtiyaç duymaması, iç göstermeyen yapıya sahip olması tercih edilme oranını arttırmıştır.

Abiyeniz ile doğru ipek şal tercihi yaptığınızda bu şallar kıyafetinizin en gözde parçası haline dönebilir. Bunun için desenli ve hareketli abiyelerin üzerine tek renk, tek renk abiyelerin üzerine ise daha renkli ipek şal seçimi doğru olacaktır.

Kripton Şal

Doğal bir kumaş ve suya dayanıklılığı ile dikkat çeken kripton kumaşlar, kolay şekil alması yönüyle abiye üzerine oldukça sık tercih edilen kumaşlardır. Ayrıca yaz aylarında terleme yapmaması da tercih sebeplerindendir

Krep Şallar

Salaş bir görünümle hem doğal hem şık olabilirsiniz! Bu şallar özellikle teninize yapışmayacağı için ayrıca bir rahatlık sağlayacaktır. Hem şık hem rahat bir görünüm için krep şallar ideal bir seçimdir.

2023 Düğün için Şal Modelleri

Düğün, mezuniyet, gibi özel davetlerde birçok şal modeli vardır. Bazı modeller oldukça zor görünebilmekte, bu modellerin en pratik şekilde nasıl yapıldığını bu yazıda tüm detayları ile inceleyebilirsiniz.

Pileli Çapraz Şal Modelleri Düğün için Bağlama Yöntemi

Tesettürde şalın üst kısmında oluşturulan pileler oldukça zarif durmakta. Düğünlük şal modelleri yaparken, şalı ince ince katlayarak pile haline getirdiğinizde şalınız daha hacimli bir görünecektir. Şalınızı önce tam ortadan başınıza yerleştirip iğne ile sabitleyin. Bir taraftan sarkan ucu yine aynı tarafa olacak şekilde başınızın üzerine yerleştirip ilk katı iğneledikten sonra her seferinde aynı işlemi yapın.

Bone Stili Çapraz Şal Modelleri Düğün İçin Bağlama Yöntemi

2023-trend-capraz-sal-modelleri-dugun-icin-nasil-olmali-2

Bone tarzı çapraz şal modelleri düğün için abiyelere oldukça sade ve şık bir hava yansıtır. Eşarp ya da şalınızı ortadan ikiye ayırın başınıza yerleştirip çene altından iğne ile sabitleyin. Çene altından birleştirdiğiniz şalın sarkan iki tarafı birbirine eşit olmalıdır. Sarkan kısımları arkadan çapraz şekilde birleştirip tekrar iki yana sarkıtın.

Öne getirdiğiniz uçların birini çapraz şekilde başınızın üzerine yerleştirip ensede sıkıştırın. Diğer ucu da aynı yöntemle ters yöne yapın ve ensede sıkıştırın. Ensede kalan uçları iğne ile sabitleyebilirsiniz.

Tül Çapraz Şal Modelleri Düğün için Bağlama Yöntemi

Tül şallar çok ince ve hassas yapısından dolayı diğer şallara göre biraz daha zor olabilir. Tül şalı mümkün olduğunca ikiye katlayıp tam ortadan başınıza takın sarkan uçlar eşit olmalı. İğne ile sabitledikten sonra sarkan uçlardan birini çapraz şekilde çene altından başınızın üstüne getirin ve iğne ile sabitleyin.

Tüm bunları yaparken tülün başınızda yayılmasına izin verin. Unutmayın tül şalları diğerleri gibi sert kalıplara soktuğunuzda şala zarar verebilirsiniz. Çapraz şal modelleri düğün için en uygunlarından biri tül şal ile yapılandır. Tül abiyenize ayrı bir hava katacaktır.

Şal Bağlamada 5 Püf Nokta!

Şal tercih eden kadınların şallarının daha düzgün ve estetik görünmesi için dikkat etmesi gereken belli başlı noktalar vardır. Zor gibi görünen şal kullanımı bu sayede oldukça pratik ve kullanışlı hale getirebilirsiniz.

Şalın Kalitesi

Görünümün estetik durması genellikle şalın kalitesi ile doğru orantılıdır. Çapraz şal modelleri düğün için kullanılacağında basit ve kalitesiz kumaşlar kullanım ve görünüş açısından sizi oldukça zorda bırakacaktır. Bunun dışında kaygan kumaşlar zor şekillendiği için bunun yerine nefes alan ve tok duran kumaşları tercih etmeniz işinizi kolaylaştırabilir.

İğne Kullanımı

Şal bağladıktan sonra iki tarafa da iğne takmak şalınızın kaymasını ve şekil bozukluklarını önleyecektir. Çapraz şal modelleri düğün için Şalları çenenizin altından iğne ile tutturmak ise boynunuzun açılmasını engelleyecektir.

Bone Kullanımı

Çapraz şal modelleri düğün için bone kullanımında şalın altında görünmemesine dikkat etmelisiniz. Bu estetik açıdan pek hoş durmuyor ne yazık ki… Ayrıca bone kullandığınız şalın renginde olursa daha hoş görünür.

Topuz Kullanımı

Çapraz şal modelleri düğün için topuz kullanımı oldukça yaygın kullanılan bir yöntemdir. Fakat gerek kendi yaptığınız topuz gerekse hazır topuzları çok yüksek kullanmamalısınız. Nitekim yüksek topuzlar göze pek hoş gelmiyor.

Şal Bağlama Stili

Şalınızı bağlarken şalın ön kısmı çok sivri olmamalı. Çapraz şal modelleri düğün için yapılıyorsa, şal yanaklarınızı çok fazla kapatmamalı, bu yüzünüzü sivri hatlara sahipmiş gibi gösterir. Şal modeli yüz şeklinize göre seçilmelidir.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
Kadın Blog bültenine kayıt olarak en yeni içeriklerden ilk sen haberdar olabilirsin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kadın Blog ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!